Ons initiatief

Marc De Ridder

Karen Sohie

Frederik Tinck

DoeAanKunst...

Aan kunst doen, mee - doen, kan er iets mooiers zijn?

Natuurlijk niet, daarom stellen wij ons tot tot doel kunst uit te dragen en mensen te stimuleren hun eigen creativiteit te uiten in de vorm van een kunstwerk.
Oh, ja dat bestaat al, ik ken die en die en die… fout , wrong! dit is echt anders en dat willen wij ook zijn. Wij willen absoluut niet hetzelfde zijn als …
Waar zit dan het verschil? In de filosofie van het aanbod, de lessen, de lesgevers, de manier van opbouw, JIJ!, ja jijzelf, wat jij moet doen, jij moet meedoen, mee doen.
Kijk maar eens naar de middelste foto, ja genieten, net zoals Karen, blij zijn. Blij dat ze er bij was, dat ze is meegegaan.
Geen uren theorie en blablabla, maar doen, observeren, genieten, creëren.
Geen weken maanden of jaren lessen moeten volgen wat je eigenijk even goed in korte tijd kan leren.
En dan naar huis gaan met een whow gevoel, met nog meer van dat.
Om ons daarbij te helpen organiseren wij speciale leuke lezingen, speciale culturele uitstappen, speciale museumbezoeken. Met steeds het woordje leuk erbij.

Wij willen dit doen met een knipoog naar geschiedenis, kunst en architectuur. Wij wensen dit steeds te doen met een andere insteek. Ja, het mag ook eens iets anders, ietsje meer zijn.
Ook bieden wij leuke werk-ateliers of cursussen aan waarin bepaalde technieken en vaardigheden aangeleerd worden to the point en waarbij je ook eens zelf kunt proberen of je de microbe ook te pakken hebt. Of je wil mee vliegen, nee niet letterlijk, maar er wilt invliegen.

Er zijn 2  belangrijke voorwaarden, dat is een goed humeur (Er in vliegen) en zin hebben samen er een succes van te maken.
Onze Insteek is wat Vincent Van Gogh schreef in een van zijn brieven,
"Ik wil mensen raken met m'n kunst. Ik wil dat ze zeggen: hij heeft diepe gevoelens. hij is een zachtzinnig mens."
Laat daarom kunst je diepste zelf hanteren en laten we iets maken waar je jezelf of andere mensen mee raakt. Wij wensen je veel succes en vooral veel plezier.

de initiatiefnemers

Nieuws